Acupunctuur Monique Plat

Acupunctuur is een natuurlijke en effectieve oplossing

Over Monique

Sinds 2013 ben ik werkzaam als acupuncturiste. Door mijn vroegere werk had ik dagelijks intensief contact met mensen uit de Chinese cultuur.Mijn interesse voor het land en de Chinese geneeskunde was al vroeg gewekt. Toen ik vervolgens zelf van mijn klachten af werd geholpen met acupunctuur, heeft dit bij mij de doorslag gegeven om de opleiding tot acupuncturist te gaan volgen. Het is heel bijzonder, dichtbij de natuur en al eeuwenoud. Acupunctuur is zo’n mooie manier om het zelf genezend systeem van het lichaam aan te spreken.

Ik werk dinsdag tot en met zaterdag in mijn praktijk in Volendam.
De klachten die ik behandel in mijn praktijk zijn heel divers: van hooikoorts, spier- en pijnklachten tot stress en vermoeidheidsklachten.
Verder heb ik me de laatste tijd gespecialiseerd in “vrouwenklachten” zoals fertiliteit, menopauze en zwangerschapsklachten.

Naast acupunctuur pas ik ook andere technieken toe zoals Gua Sha ( Chinese schraapkunst), elektro acupunctuur, ooracupunctuur en kinderacupunctuur.

Jaren heb ik diverse opleidingen gevolgd: Klassieke Chinese acupunctuur, Westerse Medische basiskennis, Ooracupunctuur, Chinese Kruidenleer, Shonishin kinder acupunctuur (zonder naaldjes) , electro acupunctuur, Dr Tan acupunctuur voor pijnklachten, Acupunctuur bij zwangerschap en postpartum, Acupunctuur voor fertiliteitsbevordering, Externe kruiden applicaties (op de huid). En specialisatie dermatologie, slapeloosheid en stoelgangsproblemen, gevolgd in China, Peking.

Na de studie acupunctuur en alle specialisaties ben ik in een later stadium ook Chinese kruiden gaan studeren. In 2019 ben ik afgereisd naar China, om mij verder te bekwamen in acupunctuur en Chinese kruiden in het ziekenhuis in Peking. Ik liep daar stage en volgde scholingen van diverse Chinese professoren.

Naast mijn werk als acupuncturiste, ben ik ook verbonden als docent Acupunctuur aan Academie Bo Yi. (Opleider in Chinese geneeskunde).

Omdat ik aangesloten ben bij de beroepsvereniging Zhong, blijf ik mij continue ontwikkelen en volg ik jaarlijks diverse opleidingen, trainingen en cursussen.
De Zhong stelt hoge eisen aan z'n leden om zo de hoogste kwaliteit te waarborgen.

Neem contact met mij op.
Vul mijn contactformulier in als je vragen hebt of als je bij mij een afspraak wilt maken. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder.