Acupunctuur Monique Plat

Acupunctuur is een natuurlijke en effectieve oplossing

Acupunctuur

Acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt in acupunctuurpunten op de meridianen van het lichaam. Wist je dat er meer dan 400 punten zijn? De gekozen punten zijn afhankelijk van de diagnose. Deze naaldjes beïnvloeden de stroom van Qi, ook wel energie, van het lichaam en bevorderen het herstel van balans in lichaam en geest.
De technieken uit de Chinese Geneeskunde zorgen ervoor dat het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen, wordt gestimuleerd waardoor er weer balans ontstaat. Hierdoor verdwijnen of verminderen de klachten en aandoeningen. Reeds 4000 jaar geleden werd de Chinese Geneeskunde al in China toegepast bij allerlei ziektes en aandoeningen. Tegenwoordig maken steeds meer mensen in het Westen ook gebruik van deze vorm van geneeskunde, het wordt steeds populairder en bekender.

Acupunctuurnaalden
De acupunctuurnaalden die worden gebruikt, zijn steriel verpakt en voor eenmalig gebruik. Ze zijn ontzettend dun. Ze zijn niet hol zoals sommige mensen denken en je brengt geen vloeistof er mee in. Er zijn mensen die naalden van te voren heel eng vinden, maar toch blijkt de behandeling vervolgens heel erg mee te vallen. Het is vaak ook een kwestie van niet weten wat je te wachten staat. De naalden worden gedurende 20-30 minuten in het lichaam gehouden. Gedurende deze tijd ligt u ontspannen op een behandeltafel. Daarna worden de naalden weer verwijderd. De ervaring van mijn cliënten is dat zij weinig tot niets merken van het prikken van de naaldjes. Je hoeft je daar geen zorgen over te maken. Wat daarentegen wel vaak voorkomt is dat de cliënt bepaalde energieën kan voelen.

Acupunctuur werkt ook preventief
Omdat acupunctuur ook het zelfherstellend vermogen van het lichaam verbetert en het immuunsysteem optimaliseert, heeft acupunctuur naast een specifieke genezende werking, ook een preventieve werking op toekomstige klachten. Het versterken van het immuunsysteem kan met name voor ouderen zeer fijn zijn, omdat zij van zichzelf vaak een wat lagere weerstand hebben.

Kinderen
Ik bied in mijn praktijk ook behandelingen aan voor kinderen van 0-6 jaar waarbij geen gebruik wordt gemaakt van naalden maar strijk en druk bewegingen die worden uitgeoefend. (Shonishin)


"Ik geloof het gewoon niet. Zo voelt het dus om geen pijn te hebben.”
Lees de ervaring van Annemarie en anderen

Mijn werkwijze

In het begin besteed ik veel aandacht aan het onderzoeken van jouw vraag of klacht. Van daaruit volgt een diagnose en behandelmethode. Ook houd ik het verloop van de behandelingen nauwkeurig in de gaten door regelmatige evaluaties uit te voeren.

Met mijn zeer dunne naaldjes is het mogelijk om bepaalde energiebanen op specifieke punten op het lichaam te beïnvloeden en energiestromen te alterneren. Wanneer er bijvoorbeeld te weinig energie naar een bepaalde plek in je lichaam gaat, dan kan ervoor gekozen worden om meer energie naar deze plek te geleiden.

De ervaring van mijn cliënten is dat zij weinig tot niets merken van het prikken van de naaldjes. Je hoeft je daar geen zorgen over te maken. Wat daarentegen wel vaak voorkomt is dat de cliënt bepaalde energieën kan voelen.

Chinese kruiden
Voor bepaalde interne klachten, worden soms ook kruiden ingezet. Indien ik vind dat het echt nodig is voor sneller en beter herstel, zal ik ook Chinese kruiden voor iemand bestellen. (indien door patient gewenst)
Ik heb bij zeer uiteenlopende klachten gezien dat ze een fantastisch resultaat kunnen geven. Daarom worden in China de meeste behandelingen met kruiden gegeven.
Een kruidenformule bestaat altijd uit een mengsel van kruiden welke ik specifiek voor u samenstel. U krijgt dus een persoonlijk medicijn. Dit medicijn pakt zowel de klacht als de oorzaak aan, zodat de klacht in principe niet terugkeert. De kruiden worden in een formule gecombineerd die past bij uw situatie van dat moment. Daarom zijn er nauwelijks of geen bijwerkingen.
Het innemen van de kruiden is eenvoudig gemaakt: de formule bestaat uit een poeder dat u in water moet oplossen en opdrinken. De kruiden staan onder strenge controle van de overheid. Als ik ze bestel, laat ik ze bij je thuis afleveren. Een los kruidenconsult, zonder acupunctuur is ook mogelijk.

Tijdsduur
Een intake duurt meestal 1.5 uur (max) en vervolg consult gemiddeld 50 minuten uur.

Tijdens de intake wordt er door middel van vragen, tong- en pols diagnose een behandelplan opgesteld en krijgt u ook meteen de eerste behandeling.

Maak bij mij een afspraak
Vul mijn contactformulier in als je vragen hebt! Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder

Acupunctuur Monique Plat

Vestiging Volendam
Kernpraktijken Fysiotherapie de Garage
Papaverstraat 27, 1131 HK Volendam .
tel 0624856448

Privacy