Over Monique

Sinds 2013 ben ik werkzaam als acupuncturiste. Door mijn vroegere werk had ik dagelijks intensief contact met mensen uit de Chinese cultuur. Mijn interesse voor het land en de Chinese geneeskunde was al vroeg gewekt. Toen ik vervolgens zelf van mijn klachten af werd geholpen met acupunctuur, heeft dit bij mij de doorslag gegeven om de opleiding tot acupuncturist te gaan volgen. Het is heel bijzonder, dichtbij de natuur en al eeuwenoud. Acupunctuur is zo’n mooie manier om het zelfgenezend systeem van het lichaam aan te spreken.

Ik werk maandag tot en met vrijdag in mijn praktijk in Volendam. De praktijk is gevestigd in het Dijklander ziekenhuis.
De klachten die ik behandel in mijn praktijk zijn heel divers: van hooikoorts, spier- en pijnklachten tot stress en vermoeidheidsklachten.
Verder heb ik me de afgelopen jaren gespecialiseerd in “vrouwenklachten” zoals fertiliteit, menopauze en zwangerschapsklachten.

Naast acupunctuur pas ik ook andere technieken toe zoals Cupping, Gua Sha (Chinese schraapkunst), Electro Acupunctuur, kinderacupunctuur en Chinese Medicijnen. Verder werk ik ook met Acugraph, een energie meetsysteem, soms ook wel electro acupunctuur genoemd. Met de apparatuur wordt de energie in de meridianen in kaart gebracht, het is revolutionair diagnostisch systeem.

Jaren heb ik diverse opleidingen gevolgd: Klassieke Chinese Acupunctuur, Westerse Medische Basiskennis, Chinese Kruiden, Shonishin kinderacupunctuur (zonder naaldjes) , Electro Acupunctuur, Dr Tan Acupunctuur voor pijnklachten, Acupunctuur bij zwangerschap en postpartum, en Acupunctuur voor fertiliteitsbevordering. En specialisaties in dermatologie, slapeloosheid en stoelgangsproblemen, gevolgd in China, Peking. Voor een compleet overzicht van mijn opleidingen, zie mijn uitgebreidere CV op het aparte tabje.

Na de studie Acupunctuur en specialisaties ben ik in een later stadium ook Chinese Medicijnen (kruiden) gaan studeren. In 2019 ben ik afgereisd naar China, om mij verder te bekwamen in Acupunctuur en Chinese kruiden in het ziekenhuis in Peking. Ik liep daar stage en volgde scholingen van diverse Chinese professoren.

Naast mijn werk als acupuncturiste, ben ik ook verbonden als docent Acupunctuur aan Academie Bo Yi. (Opleider in Chinese geneeskunde).

Omdat ik aangesloten ben bij de beroepsvereniging Zhong, blijf ik mij continue ontwikkelen en volg ik jaarlijks diverse opleidingen, trainingen en seminars.
De Zhong stelt hoge eisen aan z’n leden om zo de kwaliteit te waarborgen.

Neem contact met mij op.
Vul mijn contactformulier in als je vragen hebt of als je bij mij een afspraak wilt maken. Het maakt niet uit wat je vraag, klacht of probleem is, ik help je graag verder.

CV
20200229_Monique-84web

Over Suzan