Chinese kruiden

Voor bepaalde klachten, worden soms ook Chinese kruiden (natuurlijke medicijnen) ingezet. Indien ik vind dat het echt nodig is voor sneller en beter herstel, zal ik indien gewenst, ook Chinese kruiden voor iemand bestellen.
Ik heb bij zeer uiteenlopende klachten gezien dat ze een fantastisch resultaat kunnen geven. Daarom worden in China de meeste behandelingen met kruiden gegeven.
Een kruidenformule bestaat altijd uit een mengsel van kruiden welke ik specifiek voor u samenstel. Je krijgt dus een persoonlijk medicijn. Dit medicijn pakt zowel de klacht als de oorzaak aan, zodat de klacht in principe niet terugkeert. De kruiden worden in een formule gecombineerd die past bij jouw specifieke situatie van dat moment. Daarom zijn er nauwelijks of geen bijwerkingen.
Het innemen van de kruiden is eenvoudig gemaakt: de formule bestaat uit een poeder dat je in lauw warm water moet oplossen en opdrinken. De kruiden staan onder strenge controle van de overheid. Als ik ze bestel, laat ik ze bij je thuis afleveren. Een los kruidenconsult, zonder acupunctuur is ook mogelijk.

Dosering en gebruik

Afhankelijk van het behandelplan duurt een kruidenkuur minimaal 2,5 week. Bij een volwassene is de gebruikelijke dosering 3 maal daags 1 klein lepeltje, tenzij anders is vermeld.

Met de kruiden wordt een maatlepeltje meegestuurd. De kruiden zijn tot granulaat (poeder) verwerkt. Dit granulaat los je op in lauw warm water en drink je op.

Indien nodig  maak ik ook kruidenzalf of creme. Het is ook mogelijk de kruiden te verkrijgen in tablet vorm. Voor kinderen is het mogelijk om de kruiden in hydrofielconcentraat (vloeibaar) te bestellen, hier zit nauwelijks smaak aan.

over kruiden

Wist je dat?

china kruiden wegen
TCM

De Kruidengeneeskunde is één van de belangrijkste pijlers van de Traditionele Chinese Geneeskunde, en wordt met name in de TCM-Gynaecologie als onmisbaar beschouwd. Met name in deze tijd met steeds meer energetische ‘leegte-beelden’ kunnen kruiden een belangrijke aanvulling zijn op acupunctuur.