Acupunctuur

Acupunctuur is een techniek uit de Chinese Geneeskunde waarbij zeer dunne naaldjes worden geprikt in acupunctuurpunten op de meridianen van het lichaam. Wist je dat er meer dan 400 punten zijn? De gekozen punten zijn afhankelijk van de diagnose. Deze naaldjes beïnvloeden de stroom van Qi, ook wel energie, van het lichaam en bevorderen het herstel van balans in lichaam en geest. De technieken uit de Chinese Geneeskunde zorgen ervoor dat het vermogen van het lichaam om zichzelf te genezen, wordt gestimuleerd waardoor er weer balans ontstaat. Hierdoor verdwijnen of verminderen de klachten en aandoeningen. Reeds 4000 jaar geleden werd de Chinese Geneeskunde al in China toegepast bij allerlei ziektes en aandoeningen. Tegenwoordig maken steeds meer mensen in het Westen ook gebruik van deze vorm van geneeskunde, het wordt steeds populairder en bekender. Acupunctuurnaalden De acupunctuurnaalden die worden gebruikt, zijn steriel verpakt en voor eenmalig gebruik. Ze zijn ontzettend dun. Ze zijn niet hol zoals sommige mensen denken en je brengt geen vloeistof er mee in. Er zijn mensen die naalden van te voren heel eng vinden, maar toch blijkt de behandeling vervolgens heel erg mee te vallen. Het is vaak ook een kwestie van niet weten wat je te wachten staat. De naalden worden gedurende 20-30 minuten in het lichaam gehouden. Gedurende deze tijd ligt u ontspannen op een behandeltafel. Daarna worden de naalden weer verwijderd. De ervaring van mijn cliënten is dat zij weinig tot niets merken van het prikken van de naaldjes. Je hoeft je daar geen zorgen over te maken. Wat daarentegen wel vaak voorkomt is dat de cliënt bepaalde energieën kan voelen. Acupunctuur werkt ook preventief Omdat acupunctuur ook het zelfherstellend vermogen van het lichaam verbetert en het immuunsysteem optimaliseert, heeft acupunctuur naast een specifieke genezende werking, ook een preventieve werking op toekomstige klachten. Het versterken van het immuunsysteem kan met name voor ouderen zeer fijn zijn, omdat zij van zichzelf vaak een wat lagere weerstand hebben.

Acupunctuur​

Acupunctuur werkt met de natuurlijke vitale energie van het lichaam, Qi genoemd. Het basisprincipe van acupunctuur is dat er ‘prikkels’ gegeven worden die de Qi-stroom zodanig beïnvloeden dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd om weer in balans te komen. Acupunctuur is een behandelmethode waarbij zeer dunne, steriele naaldjes worden ingebracht op bepaalde punten op de meridianen. Het inbrengen van de naaldjes is vrijwel pijnloos, wel voel je vaak een ‘elektrisch schokje’. Dit is de Qi die door de naald geactiveerd wordt.
Lees meer

Chinese kruiden

De Kruidengeneeskunde is één van de belangrijkste pijlers van de Traditionele Chinese Geneeskunde, en wordt met name in de TCM-Gynaecologie als onmisbaar beschouwd. Met name in deze tijd met steeds meer energetische ‘leegte-beelden’ kunnen kruiden een belangrijke aanvulling zijn op acupunctuur. Door het samenvoegen van verschillende kruiden wordt een kruidenformule samengesteld die specifiek op uw conditie is afgestemd, de formule is dus ‘op maat gemaakt’.
Lees meer

Welke klachten

Bij de Chinese geneeskunde wordt gekeken naar de oorzaak van de klachten en hoe het lichaam weer in een natuurlijke balans kan komen, waardoor klachten verdwijnen. Er is een lijst met klachten beschikbaar maar deze vormen slechts een indicatie. Mocht uw klacht er niet in voorkomen, vraag gerust naar de mogelijkheden. Onderstaande klachten kunnen op zichzelf staan maar kunnen ook symptomen van een ziekte zijn. De behandeling is er opgericht om zowel de oorzaak als het symptoom tegelijkertijd te behandelen.
Lees meer

De eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak maken we kennis met elkaar en volgt er een intakegesprek. Tijdens de intake stel ik vragen over je klachten en wat er precies speelt. Daarnaast bekijk ik je tong en voel ik je polsen. Zodoende kan ik de oorzaak van je klachten achterhalen. Zodat we samen kunnen kijken naar wat acupunctuur precies kan gaan betekenen voor je. Tijdens de eerste afspraak behandel ik ook meteen.

De naalden vallen heel erg mee.
Als je nog geen ervaring hebt met acupunctuur dan wil ik je graag vertellen dat je helemaal niet bang hoeft te zijn voor de behandeling. Misschien stelt het je gerust dat bijna alle cliënten die bij mij voor het eerst in behandeling komen allemaal aangeven dat het heel erg mee valt.

Acupunctuur werkt met de natuurlijke vitale energie van het lichaam, Qi genoemd. Het basisprincipe van acupunctuur is dat er ‘prikkels’ gegeven worden die de Qi-stroom zodanig beïnvloeden dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd om weer in balans te komen.

U kunt tot 24 uur voor de behandeling kosteloos bij mij annuleren of verzetten, maar indien later, dan ben ik helaas genoodzaakt de behandeling in rekening te brengen.

Acupunctuur is een natuurlijke en effectieve oplossing.